Livera lingerie (NL)

Zoveel keus en toch zo moeilijk om het juiste setje te vinden. Lingerie shoppen heb ik altijd lastig gevonden en mijn maat….? Eigenlijk had ik geen idee. Mijn laatste keer lingerie shoppen eindigde in zoveel diverse maten, kleuren en franjes dat ik het gevoel had alsof ik vast werd gelegd op candid camera.

Smaak

Als het op lingerie aankomt ben ik een moeilijk persoon.
Ten eerste wil ik dat het fijn zit, continue de aanwezigheid van je beha voelen is een no go.
Beha’s met een naad over de cup vermijd ik ook, zo kies ik voor een veelzijdige beha dat ook draagbaar is onder strakke topjes.
Qua cups ben ik tevens een lastige, niet teveel pushup, maar ook niet een dun stofje dat een koude rilling niet kan verbergen.
En dan komt nog de kleur en stof. Persoonlijk houd ik van klassieke beha’s met een leuk motiefje of een zacht kleurtje. Niet teveel kant, niet teveel tierelantijntjes. Je zult dan ook geen jarretels aantreffen in mijn la.
Als klapper op de vuurpijl vermijd ik strings. En meer dan eens scoor ik een leuke beha waar geen hipster bijzit. Zo’n half setje voelt als het eten van sushi zonder sojasaus. 

 

 

 

Beha’s passen en meten. 

Beha’s shoppen is leuker wanneer iemand met kennis je helpt. Beugel, balconette, bandeau, push up, bralette… er zijn zoveel diverse beha’s maar wat is geschikt voor mij?
En net als broeken hoeft de ene maat niet de andere te zijn. Wist je dat 80% van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt?  Tijd om bij de 20% te gaan horen! En Livera kan mij daarbij helpen!

Voordat we beginnen wordt mijn borstomvang gemeten. Oei… ik ben echt een takje en tik bijna de omtrek van 65 aan. Niet een maat dat veel voorkomt. Gelukkig past 90% van de 70-borstomvang mij ook.

Ook mijn lichaamstype is belangrijk voor de keuze in beha’s. Ik dacht altijd dat een balconette het beste bij mij zou passen maar daar zet de Livera verkoopster haar vraagtekens bij. Tijd om een rondje door de winkel te maken.

Leuke weetjes.

Veel Nederlandse vrouwen dragen strings. Onze buren hebben daar een stuk minder affiniteit mee. Ook verkoopt Nederland meer voorgevormde beha’s en push-ups. In Frankrijk bijvoorbeeld gaat de voorkeur uit naar een bralette.

Out of your comfort zone.

Met zoveel eisen in mijn achterhoofd maak ik het de Livera verkoopster niet makkelijk. Vanwege mijn slanke bouw wordt Livera en Passionata aangeraden. Twee merken waar ook mijn voorkeur naar uitgaat. Ik laat haar de beha’s pakken die zij geschikt vindt. Daar zitten ook een paar exemplaren bij die ik normaliter zou laten liggen. Want knalroze? Niet echt mijn favoriete kleur. De pastel roze bh die ze daarentegen pakt vind ik wel prachtig.

Met 8 verschillende beha’s in mijn armen kan het omkleden beginnen. De zwarte beha vind ik zoals gewoonlijk geweldig. De rode beha valt ook verrassend goed. Veel kant en tierelantijntjes maar toch ook classy. Een beetje sceptisch trek ik de knalroze beha aan. Hij zit als gegoten en wat is hij mooi! Terwijl de pastel roze beha mij nog witter dan een melkfles maakt, geeft de fel roze gloed mij een kleurtje. Hebbes! De winnaar… totdat het broekje een string blijkt te zijn. Gelukkig heeft de verkoopster een hipster in dezelfde kleur hangen die er perfect bij past.

Beha’s kopen doe je niet eventjes in 5 minuutjes, en de professionele hulp van de verkoopster was meer dan welkom. Vanaf nu weet ik waar ik op moet letten en wat ik moet vermijden. Maar bovendien; pas ook eens een bh die je normaal laat hangen, het kan je aangenaam verrassen.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Eva runs “Eveoaks” since 2015 which quickly grew into an edgy and streetstyle based fashion blog.  She has worked with brands like Booking.com, Rituals, Livera, Jo Malone, Esprit, Vero Moda, Arket, Monki, Chiquelle and many more.