Theesoorten

Thee

Thee is een essentieel onderdeel van mijn leven. De goede sterke en kruidige theesoorten dan. Fruit smaakjes of zoete thee zoals sterrenmunt en zoethout zijn niet zo mijn ding.
Ook mijn tijd in London heeft een nieuwe draai aan thee gegeven, want melk, dat hoort er gewoon niet in.

Ik denk zeker dat thee een goede detox is. Soms vraag ik me af hoe de westerse wereld eruit zou zien als iedereen stopte met het drinken van chemische frisdranken en overging op thee.
Betere huid, minder moodswings, minder hyperactiviteit en meer focus. Dat klinkt niet onaangenaam.

 

tastea thee review
gember thee

Theesoorten

De theesmaak wordt bepaald door het theeblaadjes, deze blaadjes zijn afkomstig van de Camellia sinensis plant. Witte thee, groene thee, Oolong of zwarte thee. Het komt allemaal van dezelfde struik.
De theebladeren veranderen dankzij zuurstof, ook wel oxidatie wordt genoemd. Hoe meer de theebladeren oxideren hoe donkerder de thee wordt.
Groene thee wordt niet geoxideerd. Witte thee en groene thee hebben daarnaast ook de minste theïne en de meeste smaak.

Kruiden thee is eigenlijk geen thee
De term ‘kruidige theeën’ klopt niet helemaal. Veel kruidige theeën bezitten niet de blaadjes van de Camelia Sinesis plant. Het mag dan officieel niet onder een theesoort vallen, het proces van theeblaadjes of kruiden laten trekken in warm water is iets wat ik en veel Nederlanders toch onder de ‘noemer’ thee brengen.

En daardoor zijn er door de loop van de jaren heen veel “theesoorten”  ontstaan. Van frisse lente- tot warme winter smaakjes.
Mijn favoriet blijft gember thee en elke leuke combinatie die hiervan kan zijn. Denk aan wortel gember thee.

Gember thee, mijn lievelings thee.

Verse gember met citroen, kaneel en honing is tijdens een verkoudheid een wonderdrankje. Ook met dit drankje kwam ik in aanraking in London. Met mijn snotneus op de fotoshoot set en een stijgende temperatuur haalde de make-up artiest snel dit brouwseltje bij een tentje op de hoek.  
De volgende dag voelde ik me al beter.

Ook chai behoort tot mijn lievelings thee

Wist je dat chai gewoon thee betekend. In india omvat chai alle soorten thee. De kruidige theeën die je lekker warm van binnen laat voelen heet eigenlijk masala chai. Masala staat weer voor een combinatie van indiase kruiden, wat nog steeds een breed gebied omslaat. Over het algemeen ontstaat een masala chai vanuit vier diverse kruiden. Daarnaast wordt er doorgaans ook zwarte thee en melk aan toegevoegd.
Groene kardemom is de duurste kruiden. Dit wordt opgevolgd door saffraan en vanille. Daarna volgen gember, kaneel, ster anijs, fenegriek zaadjes, peper, nootmuskaat en klaver.
Jouw favoriete chai thee uit zaakje 1 kan dus een totaal andere chai thee zijn in thee zaakje 2.Leuk leuk!
Ik mag 10% korting geven op Tastea thee. Super lekker en super gezond.
Gebruik de code TASTEA8

tastea thee
Share:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Eva runs “Eveoaks” since 2015 which quickly grew into an edgy and streetstyle based fashion blog.  She has worked with brands like Booking.com, Rituals, Livera, Jo Malone, Esprit, Vero Moda, Arket, Monki, Chiquelle and many more.