Meer volgers op Instagram

Nadat het artikel “7 INSTAGRAM TIPS EN HOE MENSEN MEER INSTAGRAM VOLGERS KRIJGEN” op Eveoaks was verschenen zag ik veel vragen achter de schermen binnen komen. Dit artikel belicht o.a. het frauderen op Instagram door volgers te komen en likes & comments te genereren via Telegram pods. Ook behandel ik “het willen worden van influencer” en of een social media bureau inhuren handig is voor jou.  
Een groot gedeelte van actieve Instagrammers wil graag meer volgers, comments en likes. Dit wordt steeds lastiger, vooral als je op organische wijze snel wilt groeien. 

In dit artikel behandel ik veel gezochte zoektermen rondom Instagram (en deze zijn veelal sneaky).
Want eerlijk groeien… wie doet dat nu nog?

Hoe krijg je Instagram volgers?

Instagram volgers kopen

Nog steeds wenden veel mensen zich tot het kopen van lege Instagram accounts (accounts zonder activiteit). Van basisschoolkinderen tot BN-ers; volgers kopen is business. Er zijn genoeg bedrijven die deze diensten aanbieden, de zoekresultaten op Google liegen er niet om. Echte volgers kopen zit er niet bij. Het specifiek kopen van demografische accounts zoals Nederlandse instagram volgers zou wel kunnen. Maar ook dit zijn lege accounts.
Doen? Nee! Lege accounts zorgen voor geen engagement, hoe minder mensen op jouw foto reageren, hoe eerder jouw foto in de grote massa verdwijnt. Zonde van je werk.
Daarnaast is kopen zichtbaar! Benieuwd of jouw favo Instagrammer zich schuldig maakt aan het kopen van volgers? Op www.socialblade.com zijn afwijkende trends zichtbaar. Heeft iemand een opvallende snelle stijging, dan is er vaak sprake van gekochte volgers.

Instagram comments kopen

Toen ik deze keywords voorbij zag komen brak mijn klomp… als ik die zou hebben.
Ja, het kopen van Instagram comment kan. De Appstore staat er vol mee. Je kan ook i.p.v. van kopen je comments ontvangen via Telegram pods. Handig? Nee. Let eens op de accounts met honderden comments. Veelal zijn dit reacties als: “leuke foto babe” “mooi hoor” “Je bent prachtig” en alle variaties hierop. Dit valt nog eens extra op als iemand wat te vertellen heeft in de caption. (Denk aan een intiem verhaal of een give-away).

Meer likes krijgen op instagram

Likes krijg jij doordat mensen jou hun like gunnen. Zonder een gunfactor koop jij niet de chocolade van merk A maar juist van B. Dit zie je terug in elke branche en in al jouw relaties. Op social media is dit niet anders.  Wees daarom bereikbaar. Communiceer met je doelgroep, geef de likes terug aan je volger. Kijk echt naar hun content en zeg niet alleen “nice pic” maar leg uit waarom je deze foto leuk vindt. Mensen die ontwapenend werken krijgen trouwens veel eerder een gunfactor. Instagram is zien en gezien worden, het perfecte platform dus om dit klaar te spelen.

Spammen – Volgen en ontvolgen

Ook zichtbaar op www.socialblade.com. Mensen die dagelijks 500 mensen volgen deze drie dagen later weer ontvolgen. Dit gebeurd vaak met een bot die een hele stroom accounts langsloopt binnen profielen waarop de gebruiker wil targeten.
Het is een kwantitatief spelletje waarbij kwaliteit vaak uitblijft. De mensen die jou terug volgen doen dit (vrijwel) alleen maar omdat jij dit ook doet en waarschijnlijk niet de tools gebruiken om door te hebben dat je hen gebruikt voor eigen gewin. Bovendien schaadt het nog meer als men er wel achter komt dat de volg-ontvolger op eigen gewin uit is. Deze negatieve attentie is niet handig voor jouw Instagram geloofwaardigheid (jouw merk) maar ook voor het merk waar je eventueel mee samenwerkt. Ook meer likes krijgen op deze wijze zit er niet bij.

Een Social Media bureau inhuren?

Waar een markt is bieden al dan niet specialisten zich aan. Zo dus ook self-called Social Media managers. Veel bedrijven zien social media als iets ondergeschikts (mag de stagiaire doen), of als iets wat te veel werk kost.
Een freelancer die dit voor een bedrijf over kan nemen is dus een goede uitkomst. Er zijn ook genoeg social media managers die “influencers” ondersteunen in hun engagement. Klinkt als een win=win toch?

Sommige bureaus kunnen inderdaad jouw social media (waaronder dus Instagram) ondersteunen door reacties te beantwoorden en voor jou te liken. Echter zitten ook in deze business weer genoeg fraudeurs. Denk aan de zogenaamde managers die de bovengenoemde tactieken toepassen op je account en je daardoor meer schaden. Meestal betaal je deze mensen alleen om een bot voor je aan te zetten. Wederom kun je dit al snel spotten op Socialblade.com. Kijk ook eens naar de profielen die deze managers als referentie gebruiken. Staan er veel gekke (lege) accounts in de volgers lijst? Dan horen de alarmbellen in je hoofd te rinkelen.

Hoe word je influencer op instagram

Er wordt veelal gedacht dat influencers meiden en jongens met veel volgers zijn.  Is iemand die 30.000 volgers heeft gekocht en 1000 likes per foto genereert een influencer? Natuurlijk niet!
Een influencer (het blijft een vervelend woord) oefent echt invloed op iets uit. Denk aan foto’s/video’s die elke uithoek van de wereld bereikt. De leuke captions waarover gepraat wordt. De kledingstijl of fotobewerking stijl die gekopieerd wordt. Dat zijn de “echte” influencers en nee, hoewel zulke accounts in een sneeuwbal record groeien hoeven deze geen miljoenen publiek te trekken. Kwaliteit, originele content, de gun-factor zijn o.a. factoren waarom deze accounts zijn waar ze zijn. Deze mensen blijven ook vaak dicht bij zichzelf en stralen daarom authenticiteit uit.  Want doen alsof.. Daar prik je haarfijn doorheen. Originele content differentieert zich ook van de foto’s die het gros maakt.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.