Leuke Nederlandse modebloggers 2019

Hoe ontdek je anno nu nog nieuwe modebloggers die in Nederland wonen?
Als je dit googled kom je veelal uit bij websites die de grote namen zoals Queen of Jetlags, Anna Nooshin nog meer publiciteit geven. Nu zijn deze inspirerende meiden niet voor niks zo bekend maar dat maakt het ontdekken van nieuwe aanstormende fashionistas toch wat lastig.
Daarom hier een leuk overzicht van mode platformen waarop jij leuke nieuwe inspirerende content kan vinden van upcoming schrijf talenten en de “influencers van 2019″

Blogsociety

Blogsociety is een initiatief van Telegraaf. Zoals ze zelf ook aangeven is er tegenwoordig ontzettend veel content. Blogsociety is in het leven geroepen om jou unieke en inspirerende content voor te schotelen van leuke opkomende bloggers. Op dit mode platform kun jij jouw favoriete artikelen verzamelen en een mooi overzicht houden.

blogsociety logo

Facebook forums

Het was al een tijdje bekend dat Facebook meer tijd (en geld) in forums wil stoppen en dat is alleen maar fijn aangezien er genoeg Nederlandse forums zijn waar modebloggers en influencers hun nieuwe outfits op delen. Bekijk de volgende groepen eens voor leuke inspiratie:

-Bloggers oost-nederland
-Bloggermagazine
-Bloggers Platform Nederland
-Bloggers Nederland

Pinterest

Pinterest is “alive and kicking” en groeit nog altijd gestaag verder. In het afgelopen jaar zijn ook veel Nederlandse modebloggers naar dit platform toe getrokken en delen hier hun outfitinspo. De juiste content vinden kan soms lastig zijn.  Met de zoektermen waar “Nederlands” of “Dutch” inzit kom je een aardig eind. Ook met de termen als “broek, jurk, trui” e.d. stuit je op leuke artikelen. Probeer zo specifiek mogelijk te zoeken. Voor elke zoekterm is er wel een niche.

Lookbook.nu

Grote namen als Kristina Bazan, Masha, Lina Tesch, Leonie Hanne en tig anderen zijn ooit begonnen op dit mode platform. Ook Nederlandse namen zoals Queen of Jetlags en Jamie de Leeuw waren actieve deelnemers. Dankzij de komst van Instagram is de hoeveelheid bezoekers wat afgenomen, maar desondanks kun jij nog steeds laten inspireren. Bekijk bijvoorbeeld eens de “new looks from the Netherlands” 

luanna lookbook fashionblogger
fashion potluck logo

Fashion Potluck

Gevestigd in Amsterdam met als missie om een inspirerend vrouwen platform vol met waardevolle content te creëren. Fashion Potluck heeft ook veel Nederlandse meiden die graag content delen. Van video’s, podcasts, tips en outfit foto’s. Je vindt het allemaal hier.

Instagram

Instagram is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid. Je kan je werkelijk door elk onderwerp laten inspireren. Maar hoe zit het met nieuwe influencers en bloggers van eigen bodem?
In 2019 zal Instagram nog verder toenemen met nog meer enthousiaste modemeisjes. Voordat jij je laat inspireren of met je brand wilt samenwerken is het ook handig om dit artikel te lezen. Op Instagram wordt namelijk behoorlijk gefraudeerd. 

Zoek eens op de volgende hashtags.
#dutchblogger
#ootdnl
#ootdnederland
#dutchgrammer

Ook een grote stad toevoegen kan voor nieuwe inspireren Instagram accounts zorgen. Heb jij ook nog een hashtag tip? Geef het door!
Er zijn ook een aantal Instagram accounts die jouw nieuwe nederlandse influencers kan tippen. Persoonlijk ben ik meer van fan van de # omdat ik daarmee het complete overzicht heb.

facebook forums modebloggers
infographic soocco modebloggers nederland

De top 100 bloggers volgens Sooco (schoenen winkel in Enschede)

Het artikel mag dan ietwat oud zijn, deze lijst is nog zeker bruikbaar voor een tof overzicht van leuke Nederlandse bloggers. Bekijk vooral eens de posities vanaf 20 en hoger.
Ook de infographic die Sooco heeft gemaakt vind ik leuk om in dit artikel te delen.

Bloglovin

De laatste in dit rijtje is Bloglovin. Bloglovin is een dinosaurus wat betreft het verzamelen van je favoriete mode artikelen (en uiteraard bloggers). Via de “search” functie stuit je op veel leuke content en nieuwe bloggers. Je kan prima Nederlandse zoektermen gebruiken voor het vinden van de juiste content.

bloglovin logo modebloggers

Het vinden van opkomende influencers en bloggers is soms wat lastig. Vele platformen geven gevestigde namen nog meer aandacht waardoor nieuwe jongens en meiden moeilijk te ontdekken zijn. Met deze tips hoop ik je wat nieuwe motivatie te hebben gegeven om de zoektocht voort te zetten. Heb jij ook een platform wat in dit lijstje kan? Neem contact op!

Share:

1 Comment

  1. April 1, 2019 / 11:00 pm

    Het is altijd leuk om te lezen wat andere bloggers van fashion vinden. Bedankt voor deze superhandige lijst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Eva runs “Eveoaks” since 2015 which quickly grew into an edgy and streetstyle based fashion blog.  She has worked with brands like Booking.com, Rituals, Livera, Jo Malone, Esprit, Vero Moda, Arket, Monki, Chiquelle and many more.